Медии | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Медии

Вие сте тук

Свети княз Владимир Велики

На 15 юли Православната църква празнува паметта на Св. княз Владимир  - покръстител на руския народ. Той е бил владетел на най-голямото руско княжество  - Киевска Рус. 

Княз Владимир (956 - 1015) е трети син на руския княз Светослав I. Царуването му било типично езическо - бил жесток владетел и правел много езически жертвоприношения.

Петровден

На 29 юни православната църква празнува Петровден. Празникът е в чест на светците Павел и Петър. Символизира предпазване от пожар, огън, гръмотевици и градушки. 

На празника не се работи. Коли се и се готви пиле или петел. За мъртвите се раздават първите ябълки  петровки. В някои български краища се правят сборове, колят се курбани за светиите и се слага обща трапеза с хора и песни.

Инвестирай в злато

Златото е консервативен финансов инструмент - загубите и печалбите от такъв тип инвестиция са сравнително ниски. Златото може да бъде продадено във всеки един момент на цена, близка до борсовата. По време на икономически кризи инвеститорите избират златото, понеже рискуват да загубят много малко. Така търсенето на злато става голямо и съответно цената му се покачва. При икономически растежи цената на златото пада, следователно предпочитат да заложат на други финансови инструменти, които са с много по-бърза печалба. 

Инвестициите в злато биват 2 вида: 

Децата се запознават с големите български художници

Голд Сентър заедно със Сдружение „Има надежда за всички“ осъществи проекта „Децата се запознават с големите български художници“.

Целта на проекта беше  децата от 3 клас на СУ " Емилиян Станев" да се запознаят с живота и творчеството на великия български художник Златю Бояджиев. Децата се докоснаха до българските традиции и ценности чрез неговото творчество и работиха задружно в екип. Те получиха  възможност самостоятелно да пресъздадат негови картини, пречупени през техния поглед.