Децата се запознават с големите български художници | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Децата се запознават с големите български художници

Голд Сентър заедно със Сдружение „Има надежда за всички“ осъществи проекта „Децата се запознават с големите български художници“.

Целта на проекта беше  децата от 3 клас на СУ " Емилиян Станев" да се запознаят с живота и творчеството на великия български художник Златю Бояджиев. Децата се докоснаха до българските традиции и ценности чрез неговото творчество и работиха задружно в екип. Те получиха  възможност самостоятелно да пресъздадат негови картини, пречупени през техния поглед. 

 

 На 17.04.18г. сложихме начало на проекта „Децата се запознават с големите български художници“. Всички дечица от 3 клас се запознаха с живота и творчеството на великия български художник Златю Бояджиев, след което имаха     възможност сами да пресъздадат негови картини, пречупени през техния поглед. 

 На 24.04.18 г. на децата от проекта, беше  показана картина на Златю Бояджиев, по която те напишаха свой кратък разказ. 

 На 11.05.18 г. беше организирана изложба с картините и разказите на малките художници и всяко дете получи изненада за своя труд.
 

 

 

   Голд Сентър и Сдружение „Има надежда за всички“ вярват, че децата са нашето бъдеще и искат да стимулират техните артистични способности и творческото въображение чрез този проект.

Горди сме, че заедно с децата от 3клас на СУ“Емилиян Станев“ постигнахме вдъхновяваща творческа атмосфера и се забавлявахме. Няма по-голяма награда от детската усмивка!
Благодарим за любезното съдействие на училището, неговото ръководство и най-вече на нашите малки приятели – главните ни герои smiley