Сребърна монета "Велики спортни събития - УЕФА - Умело спасяване", с частично златно покритие | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Сребърна монета "Велики спортни събития - УЕФА - Умело спасяване", с частично златно покритие

ID:
2010145
Цена:156,00 лв.
-+

Сребърната монета "Велики спортни събития - УЕФА  - Умело спасяване" е официален продукт на УЕФА в тираж от само 10 000 броя. Монетата е с деноминация 10€ Silver in Proof quality и изработена с изключителна техническа иновация - позлатената сребърна топка е поставена в специално празно място и така стои релефна и изпъкнала над повърхността на монетата..

На лицевата страна е изобразен вратар, който спасява гол. Топката, която улавя всъщност е позлатена сребърна топка, вмъкната през празната част по време на изработката на монетата. Логото на първенството е поставено в центъра на монетата. Обратната част показва на преден план стилизирано футболно игрище, използващо триумфални арки като голове. Номиналната стойност е изписана с помощта на позлатената сребърна топка като 0.

Европейското футболно първенство УЕФА се организира на всеки 4 години от 1960 г. Това е втората монета създадена за „Евро 2016“. Максимата гласи „Добрият вратар е половин отбор.“ Вратарят е този, който вдъхва увереност и спокойствие на тима, респектира и стряска противника.