Подарък за юбилей | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Подарък за юбилей

Юбилеят в основата си е еврейска старозаветна традиция и означава тържествено отбелязване на петдесетгодишнина. Според религиозните текстове по време на юбилея всички роби биват освобождавани, ипотекираните земи – както бихме се изразили днес – се връщат на собствениците си и нивите остават незасяти. 25 години са половин юбилей или полуюбилей.

Самото значение на термина е „радостни тръбни звуци“, нещо като синоним на голямо тържество. Строгата европейска традиция държи на точната употреба на думата и европейските речници посочват, че и съвременното й значение означава „петдесетгодишнина“.

Специалният празник изисква и специален подарък за юбилей.

Юбилеят е специален празник, честваме го с празненство, където събираме хората, които обичаме и уважаваме – семейство, близки и познати.

Непреходната стойност на златото, поднесена под формата на монета, медал или медальон може да допринесе за достойното отбелязване на този важен момент в живота на близкия човек. В Голд Сентър можете да намерите голямо разнообразие на изделия от благородни метали и подаръци за юбилей.

Златни монети от инвестиционно злато с най-почитаните ни светци – Св. Богородица, Св. Георги и Св. Никола. Колекции медали и медальони, имената разказват със Св. Богородица Умиление – Мария, Архангел Михаил, Тодор и Владимир.

Интересен подарък за юбилей биха били и сребърните медали с масивна позлата Вяра, Надежда и Любов.

Те са символ на неотстъпващата пред нищо вяра в доброто и сила на духа.

Колекцията сребърни монети "Гладиаторите на Колизеума, могъщество и сила", монетата Корабът "Стандарт- Животът е в наши ръце", сребърната монета "Великите творци - Уилям Шекспир" или сребърната монета "Европа" 2014 също биха били оригинален и ценен подарък.

Независимо дали празникът е юбилей или кръгла годишнина, нека подаръка да е едновременно с традиция и стойност.