Подарък за сватба | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Подарък за сватба

Подарък за сватба 2017

Един от най-запомнящите се моменти в живота на двама души, които са решили да прекарат живота си заедно е сватбата. Там те обявяват пред света, семейството, близките и своите приятели желанието си да се грижат един за друг – в добро и лошо, да създадат семейно огнище и да остареят заедно.

Самата сватба е церемонията, в която двама души сключват граждански съюз пред съответните органи и законодателство.

Всеки народ си има негов начин за отбелязване на тази церемония. Дори в една и съща държава, различните религии и етноси празнуват по различни начини. Общо е само задължението, бракосъчетанието да се извърши от лице, което е упълномощено за това от закона. Дали младоженците ще си разменят брачни обети и халки и какви точно подаръци ще получат зависи от традициите, които следват. По един или по друг начин сватбата се отбелязва с тържество, където хората са официално облечени и заредени с позитивно настроение. По време на самият ритуал може да има както четене на молитви, така и силна музика и танци.

За сватбата в България

Българските обичаи също са много различни спрямо това в коя част на страната ще се празнува. Право да бракосъчетават имат кметовете, общински органи или пък специално назначени за тази цел лица. Най-често сватбата в България е съобразена с източноправославната религия, но само ритуал в църква не е достатъчен, за да се признае този брак за законен – нужен е и граждански брак.

Бракът е толкова важен в историята на човечеството, защото води до продължаване на рода и предаване на културните ценности. Това винаги е било в основата на традициите на всеки един народ. Някои култури са приели западния обичай булката да носи бяла рокля и воал. Тази традиция е популяризирана от брака на кралица Виктория. Някои казват, че избора на Виктория на бяла рокля може би е бил просто израз на екстравагантност, а може и да е бил повлиян от ценностите за чистота и целомъдрие.

Традициите за носене на брачна халка се губят в миналото, но една възможност е концепцията на римляните за вената на любовта (Vena amoris), която се е вярвало, че е кръвоносен съд, който минава от четвъртия пръст – този, на който се носи халката, и отива директно в сърцето.

Подарък за сватба

Сватбената церемония обикновено е последвана от сватбено тържество, на което има разнообразни ритуали като речта на кума, първия танц на младоженците, разрязването на сватбената торта и приемането на подаръци за сватбата.

Изключително подходящ подарък за сватба са златните и сребърни монети, медали и медальони, тъй като те съчетават в себе си традиция и стойност. Благородните метали са непреходна ценност, която остава и за поколенията. В Голд Сентър можете да намерите голямо разнообразие на изделия от благородни метали и подаръци за сватба.

Подаръчният комплект за сватба включва пет монети, които ще оставят скъп спомен от сватбения ден. Сребърната монета „Триумф, отдаденост и любов“ има изобразен феникс, а сребърната монета „Щастие, сила и късмет“ – двойка слонове, които носят прекрасна символика и късмет.

Интересен подарък за сватба биха били сребърните медали с масивна позлата Вяра, Надежда и Любов. Те са символ на неотстъпващата пред нищо вяра в доброто и силата на духа. Комплект монети с астралните знаци на младоженците също е оригинален подарък.

Богородица е покровителка на семейството и закрилница на семейното огнище. Златният медал „Света Богородица“ е изработен от чисто злато 999.99/1000 и е с лика на св. Богородица и светия кръст на гърба на монетата.

Независимо дали за сватбения ден или за годишнината от сватбата – златна монета за подарък винаги е желана.