Подарък за бебе | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Подарък за бебе

Подарък за бебе 2017

Раждането на бебе в едно семейство е изключително важно събитие не само за родителите, ами и за баби и дядовци. След появата на дете, родителите вече не са просто мъж и жена, ами имат и родителска роля. Това прибавя смисъл и цел към живота им, предоставя им възможността да отгледат и възпитат един нов човек.

Радостите на родителството са много. Сред тях са първата усмивка на малкия човек, първата му крачка или пък първата изречена дума. Пътят е труден, но сладък и изпъстрен с препядствия, но и с много постижения и откривателства.

Има различни обичаи свързани с новороденото бебе.

Най-разпространения от тях е погачата, която се прави 40 дни след появата му на бял свят. Някой от къщата омесва пита и се събират близки приятели и роднини. Традицията изисква да са само жени. Всяка от тях носи подарък и нарича пожелания, докато му го подарява. Самият ритуал представлява разчупване на хляба над главата на майката и бебето. Парче от погачата се увива в кърпа и се прибира на високо място в дома, с идеята детето да порасне по-високо.

По всяка вероятност родителите са накупили всичко необходимо за малкото човече. Така златна или сребърна монета са оригинален подарък, който съчетава в себе си традиция и стойност. Подаръчният комплект за бебе, който се състои от 5 монети е чудесен подарък и на опаковката има предвидено място за надписване на пожелание.

Сребърната монета „Новородени съкровища“ е много красива и има изобразена птичка, която носи новороденото. Среброто за бебе е прекрасен подарък, защото носи много красиви послания. Самото название „сребро“ идва от санскритската дума за „бял“. В христианската религия, среброто освен за блестящо се приема и за символ на чистота и божествена мъдрост.

Чудесен подарък за бебе са и сребърните монети

Независимо дали са посветени на лунния календар или зодията на новороденото според китайския хороскоп. Всяка година е различна, сегашната 2017 г е годината на петела. Символизира непрекъсваща вярност, грижа и благожелателност. Голд Сентър предлага и монети с всички астрологични знаци според датата на раждане на бебето.

Интересен подарък за бебе биха били и сребърните медали с масивна позлата Вяра, Надежда и Любов. Те са символ на неотстъпващата пред нищо вяра в доброто и сила на духа.

Сребърната монета „Триумф, отдаденост и любов“ има изобразен феникс, а сребърната монета „Щастие, сила и късмет“ – двойка слонове, които носят прекрасна символика и късмет.

Богородица е покровителка на семейството и закрилница на семейното огнище. Златният медал „Света Богородица“ е изработен от чисто злато 999.99/1000 и е с лика на св. Богородица и светия кръст на гърба на монетата.

Тези и още много други изделия от благородни метали биха били прекрасен подарък – както за новороденото, така и за порасналото дете – отбелязваме с голямо празненство първата годинка, а след това и седмата, когато имаме вече голямо дете – първокласник. Златото и среброто имат непреходна стойност, която остава и за поколенията.