Колекция "Световно първенство по футбол 2018, Русия" | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Колекция "Световно първенство по футбол 2018, Русия"

ID:
2040010
Цена:417,00 лв.
-+

Световното първенство по футбол 2018 е двадесет и първото издание на Световната купа.

Колекцията се състои от 4 талисмана - Талисман Забивака, Световна купа, Футболна топка и Футболна обувка, изработени от най- чиста проба сребро със златно покритие

Симпатичен вълк е официалният талисман на Световното първенство по футбол в Русия. Името му е Забивака , което в превод от руски („забивает” - вкарва гол) означава „Вкарвач”,„Голмайстор”. Авторът на Вълка е студентката по графичен дизайн в Томския държавен университет Екатерина Бочарова. Забивака е облечен с цветовете на националния трикольор, има очила и е замахнал с лапа към топката. На церемонията по обявяването на Забивака присъстваха легендите Роналдо и Звонимир Бобан.

Сегашният дизайн на световната купа датира от далечната 1974 г. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на ФИФА може да бъде докосвана само от избран кръг от хора – отборите – победители на Световно първенство, и държавни глави.

Златната топка на ФИФА е футболна награда, присъждана годишно на футболист, за когото се смята, че се е представил най-добре през изминалата година.

Златната обувка е европейска футболна награда, връчвана всеки сезон на футболист от европейска страна, отбелязал най-много голове в национален шампионат.