Колекция сребърни медали "Заедно" | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Колекция сребърни медали "Заедно"

ID:
2040012
Цена:380,00 лв.
-+

Технически характеристики

Вид: 
Метал: 
Проба: 
4 бр. х 925/1000; 1 бр. 999/1000
Тегло: 
4 бр. х 24 гр; 1 бр. х 31.1 гр.
Размер: 
4 бр. х 38.6 мм; 1 бр. х 40 мм

Колекция

Булминт и „Фондация Пловдив 2019“ партнират заедно в създаването на уникалните продукти от емисията #Заедно. Колекцията от 5те сребърни медала е идеалният подарък, който може да направите на себе си или на близък човек, защото медалите в нея не са просто сувенир или инвестиция – притежаването им Ви прави част от инициативата „#Заедно“, чиято концепция е обединяването на хората от различни поколения, етноси и вероизповедания чрез културата.

За изработката на медалите Пловдив 2019 са използвани най-модерните методи на монетосечене в световен мащаб. Характеризират се с изящна гравюра и стилно излъчване. Медалите „Античен театър“, “Римски Стадион”, „Хисар Капия“ и „Капана“ са изработени от сребро, проба 925/1000 във висше качество, мат-гланц с тегло 24 г. Обединяващият мотив от колекцията медалът „Пловдив - Древен и Вечен е изработен от сребро, проба 999/1000 във висше качество, мат-гланц с тегло 31,1 г. Медалите са придружени със сертификат за качество и са поставени в луксозна дървена кутия.

Колекция

Уникална възпоменателна медална емисия #Заедно от пет вида сребърни медали с различен дизайн. Посветена на Европейска столица на културата, колекцията представя някои от най-известните архитектурни и културни символи на град Пловдив, съчетани с логото на ЕСК 2019. Булминт, в партньорство с „Фондация – Пловдив 2019“, представя на вниманието Ви колекция „Plovdiv Together 2019“ включваща общо 5 медала, увековечаващи символите на Древния град Пловдив.

Античен театър

Античният театър е построен през 90-те години на I в.сл.Хр., когато градоначалник е Тит Флавий Котис – потомък на тракийската царска династия. Театърът е един от най-добре запазените в света.

Римски Стадион

Стадионът на Филипопол е изграден в началото на ІІ в. при император Адриан. Съоръжението е събирало около 30 000 зрители . В миналото тук са се провеждали гладиаторски битки и спортни състезания.

Старият град на Пловдив и Хисар Капия

Старият град е разположен върху три от хълмовете на Пловдив и съчетава в себе си духа и архитектурата от Античността, Средновековието и българското Възраждане.

Капана

Капана е квартал на Пловдив, намиращ се в самия център на града. Възникнал е през XV в. като средище на занаятчии, а името му е вдъхновено от завъртяната плетеница от малки улички.

Пловдив – Древен и Вечен

Последния – обединяващ медал от колекцията „Пловдив 2019“ е с мотив, който свързва в една композиция, две различни епохи от историята на Пловдив. На медала са изобразени символите на Пловдив – Античният театър и Старият град.