Сребърна монета "Червено великденско яйце, стил Фаберже", с частично цветно покритие | Gold Center
Coins • Bars • Medals
  • Български
  • English

Сребърна монета "Червено великденско яйце, стил Фаберже", с частично цветно покритие

ID:
2010122
Цена:159,00 лв.
-+

 

Сребърна монета Cloisonne Faberge 5 $ Cook Islands

Тази прекрасна яйцевидна монета в стила на Faberge е гравирана с финната техника Cloisonné, перфектна комбинация от елегантност и красота, с умело нанесен емайл, обогатен с кристал Bohemia. Изтънчеността на изработката я прави популярна сред колекционерите.

Великден е вълшебно време от годината, което разбира се ни напомня за великденските яйца. Едни от най-желаните Великденски яйца са яйцата Фаберже от Русия.

Яйце на Фаберже се нарича всяко едно от 68-те бижутерийни изделия, с формата на яйце, изработени от Петер Карл Фаберже и неговия асистент за руските царе и частни колекционери, в периода 1885 - 1917 г. Петдесет и четири  от яйцата са направени за цар Александър III и Николай II, 52 от тях са представени като великденски яйца.

ТЕХНИКАТА CLOISONNÉ
Терминът "Cloisonné" идва от френски и означава "подразделени", разделени от стени. Cloisonné е уникална изкусна техника за емайлиране. По този начин, в първата стъпка, мотивът се запоява върху меден лист със сребърна тел. Мотивите на телта служат за отделяне на всеки цвят. Така направените отделения се запълват с емайлирани цветове и след това се изпича във фурна на 700 до 900 ° С. Емайлът в малките отделения ще потъне малко след изпичането. Това изисква презареждане. Този процес ще продължи многократно, докато малките отделения най-накрая се запълнят. Накрая повърхността на обработената част се полира и сребърната лента е електролитно позлатена, за да се предотврати евентуално окисление.

Тираж: 2500бр.